Gå til indhold
Unge i Gladsaxe viser stigende interesse for erhvervsuddannelserne

Nyhed -

Unge i Gladsaxe viser stigende interesse for erhvervsuddannelserne

TEC har gennem flere år i fællesskab med Gladsaxe Kommune arbejdet på at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse. Der bliver gennemført en række aktiviteter i løbet af året, hvor unge i kommunen får lejlighed til at opleve, hvad det vil sige at tage en erhvervsuddannelse, arbejde som lærling i en virksomhed og ikke mindst få indsigt i de mange spændende uddannelsesmuligheder og job, en erhvervsuddannelse kan føre til.

TEC mærker nu, at dette samarbejde begynder at bære frugt. Rigtig mange af TECs elever fordelt på TECs fem adresser kommer nemlig fra Gladsaxe Kommune. Faktisk er Gladsaxe den kommune, der bidrager med næstflest elever til TECs uddannelser, kun overgået af Københavns Kommune.

I skoleåret 2019–2020 havde TEC således mere end 220 elever fra Gladsaxe i uddannelse. Elever, der enten har bopæl i Gladsaxe Kommune eller kommer direkte fra en grundskole i kommunen.

Tallene for det kommende elevoptag til erhvervsuddannelserne i august 2021 viser tegn på øget tilgang. Der er på nuværende tidspunkt en stigning i tilmeldingerne på 2,1% i Gladsaxe Kommune.

Det er et vækstbillede, som TEC forventer vil blive endnu bedre fremover. I 2020 indgik TEC et stærkt partnerskab med kommunen, lokale virksomheder og andre uddannelsesinstitutioner for at få endnu flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse. Partnerskabet fokuserer blandet andet på lærepladsområdet, hvordan det er at være lærling i en virksomhed og især på de gunstige job- og karrieremuligheder, der er for unge faglærte i dag. Et aktivt, lokalt partnerskab, der skal bidrage til at skaffe kvalificeret arbejdskraft til kommunens mange erhvervsvirksomheder.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakt

Maren Kaadt

Maren Kaadt

Pressekontakt Konstitueret kommunikationschef Kommunikation +45 2545 3242
Lærke Cecilie Lindegård

Lærke Cecilie Lindegård

Pressekontakt Presseansvarlig +4525453457
Mette Østerdal

Mette Østerdal

Pressekontakt Souschef i Kommunikationsafdelingen +4525453484

Relateret materiale

Et uddannelsesvalg for fremtiden

På TEC uddanner vi fagligt stolte og dygtige mennesker. Vi har en høj faglig og pædagogisk standard og samarbejder tæt med virksomheder, brancher og videregående uddannelser nationalt og globalt for at sikre, at der er dygtige unge mennesker og folk med lyst til efteruddannelse til fremtidens arbejdsmarked.

TEC - Technical Education Copenhagen
Stæhr Johansens Vej 7
2000 Frederiksberg
Danmark